Srijeda, 21 Studeni 2018 09:49

Savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o komunalnoj naknadi i Nacrtu prijedloga Odluke o vrijednosti boda za obračun komunalne naknade

Temeljem članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“, broj: 25/13 i 85/15) Općina Oprtalj započinje postupak Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o komunalnoj naknadi i Nacrtu prijedloga Odluke o vrijednosti boda za obračun komunalne naknade.

Dana 04. kolovoza 2018. godine stupio je na snagu novi Zakon o komunalnom gospodarstvu koji je objavljen u „Narodnim novinama“, broj 68/18.

Sukladno članku 130. stavak 1. novog Zakona o komunalnom gospodarstvu, Općina Oprtalj  dužna je donijeti Odluku o komunalnoj naknadi, u skladu s člankom 95. Zakona, u roku od 6 (šest) mjeseci od dana stupanja na snagu Zakona.

Općina Oprtalj donošenjem novih Odluka  usklađuje iste sa novim Zakonom, mijenja  raspored pripadnosti zona za naplaćivanje komunalne naknade za naselje Zrenj (iz II u I zonu) i naselja Šabani, Balini i Kašeti  (iz III u II zonu) dok se dosadašnji iznosi komunalne naknade niti način i rokovi plaćanja ne mijenjaju.

Prijedlog Odluka javno je objavljen na internetskim stranicama Općine Oprtalj.

Rok za dostavu primjedbi i prijedloga je najkasnije do 12. prosinca 2018. godine, a šalju se putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

     
Zaštita osobnih podataka  |   Izjava o korištenju Kolačića
© Općina Oprtalj sva prava pridržana / Izrada: Studio web art