• Festival vatre - Oprtalj
  06./2019.
  Alpe Adria Oberkrainer Fest - Oprtalj
  07./2019.
  Međunarodni susret harmonikaša-Zrenj
  08./2019.
  Kestenijada - Oprtalj
  10./2019.
   Tuber(food)fest - Livade
  10./2019.
Četvrtak, 15 Ožujak 2018 12:03

Javno savjetovanje na prijedlog Odluke o uvjetima držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama

Dana 26. listopada 2017. stupio je na snagu novi Zakon o zaštiti životinja. Sve jedinice lokalne samouprave moraju donijeti Odluke koje se odnose na uvjete i način držanja kućnih ljubimaca i način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama u skladu sa Zakonom. Sukladno tome, Općina Oprtalj dužna je donijeti Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

Sa namjenom donošenja navedene odluke izrađen je prijedlog Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

S ciljem da se širi krug zainteresiranih osoba s područja Općine Oprtalj uključi u pripremu konačnog prijedloga Odluke provest će se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Cilj savjetovanja je omogućiti  javnosti - posjednicima kućnih ljubimaca uvid te dostavljanje mišljenja i primjedbi na izrađen prijedlog Odluke, radi upoznavanja sa uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama. Na taj se način želi upoznati javnost sa prijedlogom Odluke i pribaviti mišljenja, primjedbe i prijedloge zainteresirane javnosti, kako bi predloženo, ukoliko je zakonito i stručno utemeljeno, bilo prihvaćeno od strane donositelja Odluke i u konačnosti ugrađeno u odredbe Odluke.

Prijedlog Odluke javno je objavljen na internetskim stranicama Općine Oprtalj. Rok za dostavu primjedbi i prijedloga je najkasnije do 16. travnja 2018. godine, a šalju se putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

     
Zaštita osobnih podataka  |   Izjava o korištenju Kolačića
© Općina Oprtalj sva prava pridržana / Izrada: Studio web art