13. ALPE ADRIA OBERKRAINER FEST OD 12.-14. SRPNJA

Ovog se vikenda u Oprtlju održava već poznata manifestacija Alpe Adria Oberkrainer Fest. Kao i svake godine, manifestacija započinje sportskim programom, no ovoga puta već u četvrtak 11.07. malonogometnim turnirom koji će se nastaviti u petak, u kojem će sudjelovati ekipe Oprtalj-Portole, Šterna, Marušići, Gradinje, Grožnjan, Papaya, Krasica i Đokeri. U 22.00 h na trgu ispred župne crkve nastupa Klapa Motovun kojoj će se u pauzama pridružiti mladi pjevači sa poznatog festivala MIK.

U subotu se tokom dana organizira likovna kolonija, te se u 20.30 sati otvara izložba radova u gradskoj dvorani. Od 19.30 sati u Loggi se održava 10. Sajam crnog ljetnog tartufa sa prezentacijom i degustacijom autohtonih poljoprivrednih proizvoda, a od 20.00 sati počinje Novinarski Cooking Show na kojem će svoja kulinarska umijeća prezentirati novinari sa HRT Radio Rijeka, HTV Dobro jutro Hrvatska, HRT Radio Pula, Radio Krugoval, Novinarska reprezentacija Slovenije, te posebna gošća Danijela Andri, poznata kao majstor eko-etno kuhinje.

Na trgu ispred župne crkve u 21.30 sati počinje susret orkestara i grupa na narodnim instrumentima. Ove godine su to sastavi Maxi Trio, Die Kaiserwalder Musketiere, Gorenjski kvintet, Zvuci Zagorja, Ansabel Budin. Zabava se nastavlja na trgu kod Loggie uz nastup grupa Gorenjski kvintet i Zvuci Zagorja, te uz promotivnu degustaciju jela pripremljenih sa crnim ljetnim tartufima.

U nedjelju se od jutarnjih sati održava Sajam antikviteta koji će i ovog puta posjetiteljima pružiti priliku da vide razne starine i umjetnine 30-tak izlagača. U 10.00 sati počinje već tradicionalno gađanje glinenih golubova koje organizira Lovačko društvo ''Vepar'' Oprtalj. Na trgu ispred župne crkve sa početkom u 21.00 sati nastupaju KUD Dajla te mladi uspješni pjevači sa festivala Mali veliki mikrofon, a od 22.30 na trgu kod Loggie zabavljati će nas Fantasy band.

     
Zaštita osobnih podataka  |   Izjava o korištenju Kolačića
© Općina Oprtalj sva prava pridržana / Izrada: Studio web art