Održan 16. Alpe Adria Oberkrainer Fest

Neovisno o vrlo hladnom vremenu, za šesnaesto izdanje Alpe Adria Oberkrainer Festa, međunarodnog susreta popularnih oberkrainera, vladalo je prilično zanimanje, odaziv posjetitelja bio je dobar. Publiku je najprije zagrijao ansambel Vagabundi, potom Show band Prijatelji, pa Ausswinkl muzikanti. Trio Nike Poles, svjetskog prvaka u dijatonskoj harmonici pobrao je dosta aplauza kao i trio Mesta Pačnika, svjetskog prvaka za 2015. godinu. Mali show program napravili su glazbenici Ansambela Juhej.

U sklopu subotnjeg susreta oberkrainera u večernjim satima u oprtaljskoj Lođi ponuđeni su i autohtoni proizvodi oprtaljskog kraja dok je na trgu vladalo zanimanje za promotivnu degustaciju ljetnog crnog tartufa. Zabava i ples uz Vagabunde trajali su dugo u noć.

Središnji program trodnevnog Alpe Adria Oberkrainer Festa obilježila su dva kulturna događaja. U petak navečer održan je koncert Klape Motovun na kojem su kao gošće nastupile Le Parentine, ženska vokalna skupina Zajednice talijana iz Poreča, a u subotu je održana 11. Likovna kolonija Oprtlja, koja djeluje puno desetljeće i zahvaljujući kojoj u fundusu oprtaljske općine ima već više od 150 radova umjetnika kako domaćih tako i onih iz susjedne Slovenije i Italije, ali i slikara iz Argentine, Brazila i drugih zemalja.

     
Zaštita osobnih podataka  |   Izjava o korištenju Kolačića
© Općina Oprtalj sva prava pridržana / Izrada: Studio web art