8. Kestenijada

Listopad je u Oprtlju u znaku kestena kojemu je posvećena i Kestenijada. Prva manifestacija takve vrste u Istri posjetiteljima pruža mogućnost uživanja u ovom tipičnom jesenskom plodu koji raste u šumama oprtaljskog kraja. Pečeni kesteni, slastice od kestena, jela od kestena, med od kestena i mlado vino u ponudi su cijeli dan, uz proizvode brojnih lokalnih proizvođača poljoprivrednih proizvoda kod kojih se mogu degustirati i kupiti izvorni domaći proizvodi poput češnjaka, meda, vina, maslinovog ulja, tjestenine...   

Za vrijeme manifestacije organizirane su i izložbe lovačkih trofeja Lovačkog društva "Vepar" Oprtalj i gljiva u organizaciji članova društva gljivara Bujštine "Boletus". Vrijedni lovci i gljivari pobrinu se i za kotliće od divljači i gljiva koji nestanu čim se posluže.

Osim u jelima posjetitelji mogu svoj užitak pronaći u zabavno-glazbenom programu djece iz Osnovne škole Milan Šorgo iz Oprtlja, šetnji krivudavim uličicama Oprtlja kojima se širi miris pečenih kestena te plesom uz živu glazbu.

Rezervirajte si 16. listopad i dođite u Oprtalj udahnuti malo svježeg zraka te provedite ugodan jesenski dan uz porciju pečenih kestena i čašu mladog vina.

     
Zaštita osobnih podataka  |   Izjava o korištenju Kolačića
© Općina Oprtalj sva prava pridržana / Izrada: Studio web art