XV Međunarodni susret harmonikaša

Gotovo tisuću ljubitelja tradicijske glazbe okupilo se u nedjelju 26. kolovoza na XV po redu Međunarodnom susretu harmonikaša u Zrenju. U ovom slikovitom mjestu oprtaljske općine ...


Gotovo dvije tisuće ljubitelja tradicijske glazbe okupilo se u nedjelju 26. kolovoza na XV po redu Međunarodnom susretu harmonikaša u Zrenju. U ovom slikovitom mjestu oprtaljske općine nastupilo je šezdesetak svirača harmonike i drugih instrumenata, i to iz Istre, Slovenskog primorja, Trsta i okolice. Na pozornici kod bivše školske zgrade harmonikaši su samostalno ili pak u duetima te tercetima razgalili posjetitelje željne zvukova starinskih polki i valcera. Taj kulturni dogadaj svake godine privlači sve više ljubitelja tradicionalne glazbe u međunarodnim razmjerima.

Uz već iskusne harmonikaše, zasviralo je puno mladih, što je svojevrsno jamstvo da će zvuci harmonike još dugo odzvanjati istarskim prostorima. Mjesni odbor Zrenj i oprtaljska Turistička zajednica pobrinuli su se za plesnu zabavu pa je posjetitelje rasplesao Elio Pisak. U sklopu zrenjskog sajma, koji se u povodu blagdana sv. Bartola održava posljednje kolovoške nedjelje, u okolnim agroturističkim objektima pripremljena je izvrsna gastro ponuda.

     
Zaštita osobnih podataka  |   Izjava o korištenju Kolačića
© Općina Oprtalj sva prava pridržana / Izrada: Studio web art