• Alpe Adria Oberkrainer Fest - Oprtalj
  14.-15.07.2018.
   
  Međunarodni susret harmonikaša-Zrenj
  26.08.2018.
   
  Kestenijada - Oprtalj
  14.10.2018.
   
   
   
   

Projekt parenzana II

Projekt Parenzana II, „Ponovno oživljavanje puta zdravlja i prijateljstva“ se izravno nadovezuje kao nastavak na projekt PARENZANA "Put zdravlja i prijateljstva" kandidiran i odobren u sklopu programa za susjedstvo INTERREG III A- Slovenija- Mađarska-Hrvatska.

Projekt je strukturiran s ciljem da se sve aktivnosti (osim onih koje se konkretno odnose na investicije) provode zajednički, ne samo radi dupliranja aktivnosti i troškova, već s ciljem zajedničkog doprinosa ostvarenju cilja i boljeg učinka na prekogranično područje,  dok je svaki partner, ovisno o njegovim 'specifičnim znanjima', odgovoran za zadatke predviđene projektom kako bi  se što efikasnije ostvarili ciljevi i shodno tome multiplikativni efekti ostvarenja osnovnog cilja projekta. Svi projektni partneri imaju ulogu da efikasno izvrše aktivnosti za  koje su oni odgovorni i svaka partnerska institucija raspoređuje svoje interno osoblje kako bi se ispunila uloga, u ovisnosti od aktivnosti koja se provodi. Prilikom razvoja projekta, uzimalo se u obzir mogućnost internog osoblja da uspješno izvrši aktivnosti, bez nepotrebnog ponavljanja funkcija kod različitih partnerskih institucija.

Na području općine Oprtalj nalazi se, prirodno i arhitektonski, najljepši dio trase Parenzane s 3 vijadukta, 1 tunelom i 2 mosta, a i prostorno se nalazi na samoj polovini Parenzane između najljepših mjesta u unutrašnjosti Istre i ulaz na Parenzanu u Livadama predstavlja jedan od najvažnijih ulaza na Parenzanu, uz Poreč i granični prijelaz Plovanija. Općina Oprtalj vlastitim je sredstvima stvorila sve preduvjete da Livade, osim što su 'centar svijeta tartufa', budu i središnji ulaz u Parenzanu, jer ulaskom u Livade korisnik može u dva smjera: prema Poreču ili prema Sloveniji.

Pročitano 4815 puta
Ime i prezime(*)

Invalid Input
Poruka

Please let us know your message.
Mobitel za SMS(*)

Invalid Input
Email(*)

Please let us know your email address.
Upiši znakove(*)

Invalid Input     
Zaštita osobnih podataka  |   Izjava o korištenju Kolačića
© Općina Oprtalj sva prava pridržana / Izrada: Studio web art   
 

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).