Općina • Comune di
OPRTALJ - PORTOLE
Službene stranice • Sito ufficiale

Uredovno vrijeme za stranke: UTO: 11.30 – 15.30 ČET: 8.00 – 12.00

Aktivnosti Crvenog križa Bujštine u prihvatu izbjeglica iz Ukrajine

Ravnateljstvo civilne zaštite (RCZ) zaduženo je za organiziranje i koordinaciju smještaja izbjeglica, ukoliko nemaju već dogovoren privatni smještaj. Građani koji nude privatni smještaj izbjeglicama prijavljuju ga u Ravnateljstvo civilne zaštite na: rcv.zbrinjavanje@mup.hr .

Crveni križ Bujštine poziva osobe iz Ukrajine koje su u Hrvatsku ušle i smjestile se u privatnom aranžmanu na području  Grada Umag-Umago (adresa Umag , Polesine 9) , Buje-Buie (Buje, 1. Svibnja 9) , Novigrad-Cittanova (Domovinskih žrtava 1)  i Općina Brtonigla-Verteneglio, Grožnjan-Grisignana, Oprtalj-Portole (Buje, 1. Svibnja 9), da se jave u  Crveni križ Bujštine na broj 052/772-446 ili PSP tel. 0919098843 info@crvenikrizbuje.hr,  kako bi ih se evidentiralo te im se osigurala potrebna pomoć. Također, društvima Crvenoga križa mogu se javiti i sve one osobe koje su iz organiziranog smještaja otišle u privatni smještaj u različite dijelove Hrvatske. Svi oni u Crvenome križu mogu dobiti humanitarnu pomoć (hranu, higijenu, odjeću, posteljinu…) i psihosocijalnu podršku, kao i usluge Službe traženja.

Budući da se u našoj zemlji trenutno nalazi manji broj izbjeglica, Hrvatski Crveni križ uspješno odgovara na njihove potrebe iz postojećeg stanja zaliha. Trenutno se ne prikupljaju materijalne donacije za Ukrajinu i okolne zemlje jer nacionalna društva Crvenih križeva u tim zemljama odgovaraju na potrebe pristiglih ljudi. Hrvatski Crveni križ u kontaktu je s njima i u ovome trenutku nisu iskazali potrebe za dodatnim materijalnim donacijama a ukoliko iskažu potrebe, Hrvatski Crveni križ obavijestit će javnost.

Trenutno postoji potreba za prevoditeljima s ukrajinskog jezika i svi oni koji u tom dijelu mogu pomoći, a da su na području Buja , Umaga i Novigrada i okolnih općina, molimo da se jave na e-mail: info@crvenikrizbuje.hr ili na broj 052/772-446 ili PSP tel. 0919098843. Prevoditelji sa ostalih područja javljaju se u HCK na ukrajinska-kriza@hck.hr . Crveni križ Bujštine trenutno raspolaže s dovoljnim brojem ostalih volontera, ali svi oni koji žele pomoći mogu se javiti na PRIJAVNICA ZA VOLONTERE 2022  link: https://www.crvenikrizbuje.hr/?page_id=991

Go to Top