Općina • Comune di
OPRTALJ - PORTOLE
Službene stranice • Sito ufficiale

Uredovno vrijeme za stranke: UTO: 11.30 – 15.30 ČET: 8.00 – 12.00

Kestenijada

Razne korisne informacije. Sadržaj kontinuirano dopunjujemo, navratite ponovo, vjerujemo da ćete naći zanimljivih i korisnih informacija

Prva Kestenijada 2009. godine

Oprtaljska Kestenijada projekt je koji je po prvi put realiziran 2009. godine sa ciljem povećanja turističke ponude proizvodom koji ovo područje čini posebnim i dodatno ga obogaćuje, a to je kesten. Kestenijada je prva manifestacija takve vrste i sa takvim sadržajem koja se razvila na području Istarske županije.

Extreme Sports Biking
Snowboarding
Med, rakija, kolači, kruh, tjestenine – sve od kestena

Za vrijeme manifestacije posjetitelji mogu kušati razno razne proizvode na bazi kestena, od meda, rakije, kolača, kruha, tjestenine, do samih kestena koji se spravljaju na razne načine: kuhane, pečene na vatri… Osim toga organizira se susret restorana koji također nude razna topla jela spravljena od kestena.

Zabavni program i humanitarne akcije

Za vrijeme manifestacije organiziraju se razne izložbe i predavanja na bazi kestena, te zabavno glazbeni i dječji programi kako bi posjetitelji uz zabavu i veselje mogli provesti jesenje popodne na brdima Oprtlja. Uz zabavni program organiziraju se razne lutrije i humanitarne akcije.

Go to Top