Općina • Comune di
OPRTALJ - PORTOLE
Službene stranice • Sito ufficiale

Uredovno vrijeme za stranke: UTO: 11.30 – 15.30 ČET: 8.00 – 12.00

Obavijest o ostvarivanju prava sukladno Zakonu o inkluzivnom dodatku (“NN 156/2023”)

Dana 1. siječnja 2024. godine stupio je na snagu Zakon o inkluzivnom dodatku („NN 156/2023“). Zahtjev se podnosi Hrvatskom zavodu za socijalni rad, područni ured Buje, kontakte područnog ureda kao i adresu možete pronaći na slijedećoj poveznici: Kontakt (socskrb.hr), (https://socskrb.hr/kontakt/),a sam obrazac koji treba ispuniti za ostvarenje navedenog prava možete pronaći na poveznici obrazaca: Obrasci (socskrb.hr) (https://socskrb.hr/obrasci/).

Kako je vidljivo kroz primjenu ovog Zakona inkluzivni dodatak se priznaje odraslim osobama sa 3. i 4. stupnjem invaliditeta, a djeci sa 2.,3. i 4. stupnjem invaliditeta, a pravo priznaje Područni ured Buje po provedenom vještačenju.

Pozivamo osobe koje nisu do sada ostvarile pravo na doplatak za pomoć i njegu ili osobnu invalidninu pri Hrvatskom zavodu za socijalni rad – Područni ured Buje, neka podnesu zahtjev za navedeno pravo, ali sada za inkluzivni dodatak, dok će za postojeće korisnike prava na doplatak i osobnu invalidninu, koji prestaju postojati, Područni ured po službenoj dužnosti preispitati postojeća prava.

Svaki novi zahtjev upućuje se na vještačenje, ali prema dosadašnjim iskustvima onkološki bolesnici, pogotovo u tijeku kemoterapijskog ili radiološkog liječenja, osobe kojima uslijed bolesti (neurološke, kardiološke ili neke druge) ili nekog drugog razloga nastupio invaliditet, a uslijed kojeg su teško pokretne ili nepokretne osobe, slijepe i slabovidne osobe, osobe sa oštećenjem sluha, osobe koje boluju od kroničnih bolesti uslijed kojih je nastupio invaliditet, osobe koje boluju od intelektualnih oštećenje ili od psihičkih bolesti, svakako neka upute svoj zahtjev za inkluzivni dodatak s pripadajućom dokumentacijom, a u cilju priznavanja navedenog prava.

Osobe koje se prepoznaju u bilo kojem od opisanih stanja, čitljivo ispunjeni obrazac zahtjeva zajedno s pripadajućom propisanom popratnom dokumentacijom mogu uputiti HZSR PU Buje, putem pošte na adresu: Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Buje, Rudine 1, 52460 Buje ili putem e-pošte na adresu: korisnik006@socskrb.hr, te dostaviti osobno u HZSR PU Buje, ponedjeljkom i to u vremenu od 08:00 do 11:30 sati; te od 13:00 do 15:00 sati, te srijedom i petkom u vremenu od 08:00 do 11:30 sati.

Go to Top